Smart City; wat vraagt dat van je organisatie?

Donderdag 16 februari, Mariaplaats 4D te Utrecht, alweer het laatste college in de reeks van 4 colleges over Smart Cities. In dit laatste college stonden de implicaties van Smart Cities voor de interne organisatie centraal. Hoe zorg je ervoor dat je organisatie in staat is te innoveren en te werken aan een Smart City?

Programma

Allereerst Albert Meijer, hoogleraar publieke innovatie aan de Universiteit Utrecht, besprak verschillende aspecten van de governance van Smart City en de implicaties daarvan. Daarnaast gaf Albert inzicht in het innovatieproces en stond stil bij enkele bekende valkuilen.

Vervolgens deelde Ingrid Hoogstrate de Digitale Agenda 2020 en de waarde die dit programma kan hebben voor steden. Samen optrekken om tot waarde te komen voor het geheel is hierbij uitgangspunt. Er zijn verschillende facetten die heel goed in gezamenlijkheid geregeld kunnen worden.

Tot slot gaf Brigitte Hulscher inzicht in de praktijk in Utrecht gefocust op Healthy Urban Living. Hoe Utrecht zorgt dat de interne organisatie in sync is met de doelen die de stad heeft. Een stad is altijd in ontwikkeling, zo ook Utrecht. Desalniettemin heeft Utrecht mooie ervaringen om te delen met de aanwezigen.

Coachgesprekken

Onderdeel van het laatste college waren de coachgesprekken. Deelnemers hebben gesprekken gevoerd met de aanwezige Smart City Coaches, sprekers uit verschillende colleges. Om dieper in te gaan op hun context in de eigen organisatie of stad. Dit leverde vooral veel interessante nieuwe perspectieven en wederzijds begrip op.

Geslaagde reeks

Wim sloot de collegereeks af met een inspirerende terugblik op onze Smart City reis en hoe we hier met elkaar mee verder kunnen. Het delen van verschillende perspectieven, het stellen van vragen, nieuwsgierigheid, elkaar helpen in het vinden van antwoorden en nieuwe vragen. Deze reeks heeft inzicht gegeven in de complexiteit van Smart Cities en de veelheid aan perspectieven. Dank aan alle experts, dank aan alle deelnemers en dank aan de organisatie. Door de inzet van jullie allemaal is het zo’n succes geworden!

Je kunt niet meer reageren.